Vulkanhike

Har faktiskt haft lite småotur med vädret senaste två dagarna. Inte särskilt mycket solsken utan mer moln och lite längre regnskurar.

Igår var det ju vulkanhiken på schemat. Vilket var ett superhäftigt ställe, då man började gå genom olika typer av regnskog och senare upp på mer vindpinade slätter innan man uppe på toppen nådde det mer karga terrängen och en vulkan som ändå var ”aktiv” om man kan säga så. Ånga som steg genom diverse större hål. Generellt, coolt att se.

Dock var det lite kul, ni som känner mig vet att jag är ganska otålig och vi gjorde det i relativt stor grupp, där farten på gänget anpassades så alla skulle orka, så blev en hel del väntan vilket jag insåg när vi typ tog andra pausen redan inom dom första 20 minuterna. Där någonstans ville jag mest dra på pulsklockan och börja springa upp. I pauserna sa ju dock guiden en hel del intressant info fakta om hela regionen, vulkanen, växterna mm, så var ju intressant… Men ändå, man vill ju upp snabbt:)

Sedan hade vi fått tydlig info, ta med regnkläder, förbered på att det kan regna och bli kallt osv… Vår tanke var ju mer, troligt att det behövs, är ju tropisk värme, det där är ju för dom som är ovana att va ute… Men det fick man ju äta upp ordentligt. Då vi möttes av en ganska kraftigt regnoväder när vi närma oss toppen och väl där uppe på 1500m med stark vind och dyngsur som man var, så blev det riktigt kallt och relativt nedkyld snabbt. Detta även tack vare pauserna. Jag ville ju typ säga, ”varför sa ingen till mig att ha något varmt på mig”, innan jag insåg jag kasta den lappen och spela cool innan avfärd, så fick skylla mig själv helt enkelt, haha.

Men när vi utforskat hela toppen, sett allt som var intressant, var lite för kalla för att uppskatta det hela, så fick jag och Lovisa tillåtelse av guiden att springa ner själva. Jag tror han såg hur kalla vi var och framför allt sugen på att få öka tempot. Så vi sprang nästan ner. Ju längre ner man kom, ju varmare blev det, så väl nere vid bilen så stördes man inte av dom blöta kläderna längre.

Det var en häftig upplevelse, men för egen del hade jag behövt få trycka på snabbare, men där kan jag nog va fel benchmark:)

Det jag lärt mig nu är: Vulkanen Soufrière, där råder Tropiskt monsunklimat och har en genomsnittlig årsnederbörd är 1 773 millimeter. Så lyssna och ta med er regnjackan, det är värt det:)

Blev inte några bilder från toppen, där någonstans började både mobil och kamera att strejka poga fukten.