Titlis Round Tour delux

Så som sagt, jag letade efter ett lite äventyr vi kunde göra i veckan. Så tillsammans med Tobias Granath kom vi överens om vi skulle köra Titlis Rund Tour men med en övernattning i Grassen Biwak. Det är i tidigaste lager för denna tur, så krävdes betydligt mer förberedelser och hjälp från guider. Så blev även att Tobias tog meed Robban som vi körde Safety Days med. Så vi var en grupp på, Jag, Hedvig, Sandra, Anton och Tim, där sedan Tobias och Robban hade fullt upp att ta hand om oss. Men kändes väldigt bra att vi satsa på två guider, tryggt och skönt.

Så Titlis Rund Tour är att man börjar från Titlis Toppen och en bit ner i Steinberg traverserar ut, går en brantare och smalare passage innan man får reppelera ner sig på baksidan i lite olika sektioner blandat med åkning. Sedan väl nere så har man en 1,5-2h turande tills man når Grassen Biwak och ett helt magiskt åk ner mot byn igen på typ 2000 fhm. Dock var ju vårt mål mer att spendera natten där och tidigt morgonen efter nå Grassen toppen innan soluppgång. Så gick upp 05.00 och turade en dryg timme i mörker innan vi nådde toppen och en helt magisk soluppgång. Innan vi kunde få starta åket ner mot byn som sedan i sig var rätt roligt äventyr, då det längre ner inte var särskilt mkt snö. Så en hel del stenkörningar och roliga vägval innan vi fick gå en längre sträcka. Men i stora hela en väldigt rolig upplevelse. Att sitta i solnedgången uppe vid Grassen Biwak, wow, magiskt, jag vill tillbaka.

Jag har alltid velat göra Round Tour men aldrig gjort det under alla mina år här, men nu är det gjort men inte sista gång, garanterat. Men bara så ni vet, dra inte ut och gör det imorgon. och om ni vill göra det i vinter, det krävs folk runt om dig som har koll och en hel del rep. Så lämna inte repen hemma:)

Så stort tack till Tobias Granath och Robert Lönnel som guida oss. Sedan Hedvig, Sandra, Anton och Tim. Grymt gäng! Hoppas kunna visa en episode om en dryg vecka:)