Tignes- Sthlm – Zurich

Från Tignes- Stockholm och tillbaka i Engelberg. Tignes blev inte helt vad vi hoppats på, turen var lite mot oss kan man säga, därför kanske det inte kom någon uppdatering direkt därifrån.

Det snöade ju mycket som prognoserna sa, men sedan började det storma och sedan bli varmt på det. Så inte dom mest gynnsamma förhållandena om man ser till säkerhetmässigt. Därav var berget stängt i nästan 48 timmar. Så vi fick styra om fokus från skidåkning till saker till byn för att kunna jobba med reportaget, så fokus blev mat och restauranger. Två grymma middagar, några härliga lunchställen och foto av Spa. Inte helt fel det heller. Även om det lockade betydligt mer att komma upp på berget.

Väl till Söndagen som var vår sista dag, så vaknade vi till blå himmel och en viss stress att hinna försöka bocka av hela området, både bildmässigt men också för egen del. All snö som kommit hade antingen satt sig pga värmen, eller blåst bort till andra sidan dalen, men det låg 5-10 cm på toppen som kom sista natten som gjorde att bilder så oförskämt bra ut. Så fick jobbade på hela dagen jag och Anton, smällde en hel del fina bilder och kunde lagom till stängning känna att vi hade det som behövdes. Dock fanns ingen tid att åka över mot Val d’Isère där grabbarna körde slalom, vilket varit sjukt kul att se då man vara så sjukt nära.

Sedan var det packa ihop prylarna och flyga mot Stockholm på måndagen, där jag sedan spenderade några dagar, fira Lovisas födelsedag, hängde i Fjällstugan och snacka lite race, köpte någon julklapp innan jag flög tillbaka mot Schweiz igår torsdag igen.

Nu känns det bra att landa lite för jul här.

Nedan är lite osammanhängande flödde bilder från Tignes fram mot Stockholm.